DSCF3938DSCF3939

Art Clay Silver

Art Clay Silver er et relativt dyrt japansk sølvprodukt. Det består af meget fint sølvpulver blandet med organisk materiale og vand. Efter brænding, under flamme eller i ovn ved mindst ca. 650 gr., opnår man et 99,9% rent sølvprodukt. Sterling sølv indeholder til sammenligning 92,5% sølv.

Art Clay Silver findes i flere varianter. Følgende kan blandes inden brænding:
Ler - det mest faste med konsistens som ler.
Sprøjte - pakket i en sprøjte. Sprøjtes ud som små pølser
Pasta - lille dåse med tyndflydende konsistens. Kan bearbejdes med spatel eller lille pensel.

Leret- har jeg endnu ikke prøvet at bruge. Det tørrer ret hurtigt ud og man skal vide precist hvad man vil lave inden det pakkes ud. Skal æltes i madfilm og formes inden for få minutter inden tørring begynder.

Sprøjte- kan som billederne oven over viser anvendes til at lave enten flade emner eller man kan lægge det på Art Clay Korkler, som er et hjælpeprodukt til Art Clay Silver. Det er et organisk materiale der kan modeleres. Efter brænding forsvinder “korken”.

Pasta- kan bruges i tynde lag på emner med relief, f. eks. grønne blade, tekstiler, papir, eller det kan påføres korkler så der opstår hule emner når korken brænder væk.

Art Clay Silver Ler , Pasta og Sprøjte kan anvendes sammen med smykkesten og glas. Hvis der anvendes glas skal emnet brændes og afspændes i en glasfusingovn for at glasset ikke springer.

Råvarerne kommer i små portioner- typisk 10 g ( efter tørring og brænding)

DSCF3932DSCF3960