DSCF2957DSCF2961
En par gode kollegaer der begge maler, fik mig i marts 2008 lokket med til et weekend kursus i glasfusing og slumping hos DOF.
Jeg anede ikke hvad det var, men blev hurtigt fascineret . I maj var vi nogle stykker der igen tog på week-end kursus. Jeg blev så interesseret at jeg undersøgte hvad en glasbrændeovn kostede. Jeg faldt så over et katalog, hvor der var nævnt en mikroovnsindsats. Begyndte at læse om det på nettet og fandt www.hobbyland.eu, der havde et sæt med indsats, glas, handsker og diverse remedier. For ca 1600 kr fik jeg så et start-sæt. Glasset, der var med, var Morettiglas, som mest herhjemme bruges til perler. De stumper der fulgte med blev relativt hurtigt brugt, og så måtte jeg have noget mere. Købte hos Glaspuzzleriet små stykker af 15 x 15 cm i Bullseye glas i mange forskellige farver. Jeg har brændt rigtig mange små smykkedele i mikroovnsindsatsen, der nu desværre ikke virker mere.
I September 2008 startede jeg på kursus hveranden lørdag på Nivå Centralskole. Her skulle man have sit eget glas med og det havde jeg jo en del af. Der blev dog hurtigt brug for større glasplader som jeg har købt hos enten Cerama eller Bifrost Studioglas. Brændingen foregik ved at underviseren tog glasset med hjem og brændte i sin egen ovn for et mindre beløb. Jeg er stadig lige fascineret og har efterhånden samlet et lille værksted. Nu er også egen ovn komme til.

DSCF2915DSCF2400